lördag 20 oktober 2012

Ölbad och äggröra.

Är trött på alla dessa schampon, balsam, fuktkrämer, nagelbandsbehandlingar och annat som intalas oss gör nytta för skönhet och kropp till facila pris i stil med 400 kr/ml. Har därför startat ett projekt; jag gör en färd genom huskurernas stora värld.

Ägg för starkare hår; billigare, naturligare, ja. Men bättre?

Öl-inpackning för finare hår: Blöt ner torrt hår med öl, ha i under en sväng i bastun eller ett varmt bad, duscha ur som vanligt med shampo och balsam.

Luktar förj*vligt (spec. då jag inte klarar av varken smaken eller lukten av öl), och håret trasslar sig under tiden man häller i det. Håret blir dock fint efteråt och antog, enligt mig, också en lite mörkare ton. För längre hår kan en 50cl:are behövas men en 33cl:are räcker längre än man tror, alkostyrkan eller typen av öl spelar ingen roll.

Ägg-inpackning för starkare hår: Kleta ut (ja, så mycket mer glamouröst blir det inte) råa ägg i hårbotten och hår, massera in och låt det sitta i en stund (15-20 min kanske?). Skölj ur med vatten och använd balsam vid behov.

Luktar än värre än ölen, tänk er omelett blandad med fuktigt hår så är ni hyfsat rätt. Tänk på att inte sitta i direkt solljus, ett för varmt rum (bastu är alltså inte att rekommendera) eller att skölja ur håret med varmt vatten då äggen då "tillagas" och ni har äggröra i hela hårbotten. Kan vara lite knepigt att få ur, och det behövs mycket balsam för att slippa kråkbon i håret. Har inte sett resultatet än (håret torkar fortfarande).

Avocado mot torra armbågar: Dela en avocado, gröp ur kärnan och lite av fruktköttet för att få plats med armbågarna, sitt så länge ni orkar (desto längre desto bättre, ja, tills avokadon börjar bli dålig efter någon dag då såklart...om någon tänkt vara så ambitiös).

Upplevde inte direkt någon skillnad, är nog en sak som kräver regelbunden användning för att resultat ska märkas. Känns som ett dyrt slöseri på en god frukt, alternativet är att ta lite av fruktkött och göra en egen inpackning/kräm, så slipper man använda hela frukten. 

Citronsaft i håret: Ta saften från citroner (2 st för längre hår) och blöt ner håret, i kombination med vistelse i solen, för att få ljusare färg. 

Sliter på håret, ungefär som en blekning/slingning, men är billigt och kan med fördel spädas ut med vatten (eller ersättas med saltvatten om det finns tillgängligt) i en blomspruta för att slippa fruktkött i håret. Ger även snyggt, strandrufsigt hår under själva behandlingen.


// Catrine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar