onsdag 9 maj 2012

Kassa lärare och äppelpaj

Vissa går i skolan och studerar hårt, andra sitter hemma med en kopp te och nybakad äppelpaj.

Ja, man hade ju kunnat ha det sämre. Själv slutade jag innan elva idag, hade bara två prov på morgonen, och det var sådana av Nationella karaktären så det är inga man pluggar till. Det är dock egentligen meningen att man ska förberedas inför dessa under engelskalektionerna innan, men då man har en...tvivelaktig (kan vi snällt säga) lärare i just det ämnet så gjorde man (läs: oss, stackars SP10N) inte det heller.

Under detta läsår har vi haft oturen att ha en rad av lärare i just engelska som inte riktigt fungerat. Och samtidigt som det känns som att vi i klassen gnäller måste vi faktiskt få vara kritiska, det är trots allt vår utbildning det gäller. Det har inte heller handlat om "määh, hon ger oss såå mycket läxor" eller "proven är så svåra". Snarare har det handlat om just motsatsen, inte känts som att vi fått tillräckligt mycket, eller lärt oss något vettigt förövrigt.
    Sedan är det alltid krångligt när man byter lärare, detta med betyg som ska föras över och så vidare, man måste ju börja om med varje ny lärare och visa vad man går för. Och för min del, som alltid är väldigt pratsam på lektionerna, är det inga problem. Värre för dem som får fram precis tillräckligt muntligt under ett läsår, när man får en ny lärare med bara en termin kvar.
    Vi ska inte ens tala om när en inlämning trillar mellan fingrarna på lärarna vid ett byte och ett flera veckor långt arbete aldrig ens rättas. Tack för den!

Mötte en kompis som inte hade nationella, går en annan årskurs än mig, och då det är resursdag idag hade deras lärare tyckt det var en fin idé med en heldag med kemi.... Det avundas jag knappast.

Nej nu ska jag utnyttja den lediga tiden, lite nytta måste man ju göra, och skriva en inlämning som måste vara klar innan avresa till Köpenhamn på fredag (woop woop!).

Ciao!
// Catrine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar