tisdag 1 maj 2012

Tacka vet jag vår, herrar och sång

I söndags äntrade Catrine min enkla boning för lunch! Köttbullar och spaghetti blev det innan vi bestämde oss för att gå vidare och titta på Ulf Rahmbergs utställning på konstmuseet. Det var en stundom färgglad konstellation som präglades av manliga könsorgan på de mest överraskande ställen. Intressant, intressant. Vi försökte analysera några av tavlorna, men gav upp när vi insåg att de förmodligen symboliserar mer än vad vi just då kunde komma på. Vi satte oss istället på kaféet och köpte obligatorisk cappuccino och chailatte och satt där ett tag. Det är vår favoritplats, men det är ju extra härligt när solen lyser.


 Vi skulle sedan gå vidare hem till Catrine, men fastnade på en av de nybyggda runda, gräsbevuxna podieliknande sakerna utanför Bäckäng. Vi låg på gräset och sjöng hela "be our guest" precis som Catrine, natten som gått, drömt att vi skulle göra. Sedan försökte hon lära mig salsa, eller var det chacha?


Efter makaroner och vaniljglass i det Aronssonska residenset begav vi oss strax innan sju till Röda kvarn där Shame skulle visas. Röda Kvarn är den vackraste biosalongen vi har i Borås.


När filmen var slut spatserade vi hemåt och skiljdes vid l'église du Gustav Adolf.

Igår, på Valborgsmässoafton, mötte jag upp pappa på stan för att titta på vårfirandet på Stora Torget. Efter en stunds flanerande bland stadens butiker slog vi oss ner på en uteservering med utsikt över torget. Efter en stund kom kulturskolans elever paraderande och spelade en skojig blandning av Abba och Michael Jackson.

När halvtimmen som musikanterna reserverat började gå mot sitt slut närmade sig en skara stiliga herrar rådhuset.

Det var Borås manskör som skulle sjunga in våren!


De lockade publik i alla åldrar.

Så tog sången slut och vi gick hemåt där valborgsgäster satt på balkongen.
Bra dag.


//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar