tisdag 27 december 2011

Göteborrrg!

Dagen spenderades i Göteborg, började på Öckerö och slutade på Universeum.

Efter att ha åkt till fel ö, Hönö - som senare visade sig vara rätt ö, åkte vi till Öckerö för att skåda den rosenmås som setts vid båthamnen de senaste dagarna.

Med en nöjd pappa som fått se en art, vanligtvis häckande i Sibirien/Grönland, begav vi oss mot Universeum som jag skulle få se för första gången.

Universeum var imponerande, och så blev jag lite kär i den röda ibis (långbent fjädebeklädd rackare) som satt och vakade över det fuktiga regnskogsrummet.

Hem igen. Har alltid gillat att åka bil längre sträckor, och Göteborg-Borås kändes nostalgisk efter alla matcher i Göteborgsserien när jag fortfarande spelade handboll. Saknade de sena hemfärderna när mörkret slöt sig om bilen bortsett från framlyktor som lös upp någon meter framför bilen, röda lampor från bilar framför och ljusa sken som sporadiskt susade förbi i motsatta filen.

Doften av nytvättat hår, smaken av risifrutti och känslan av mjukisbyxor och trötta ögonlock som slöts så fort man lämnat Delsjömotet.

Idag saknade jag handbollen. Men vi hade en bra familjedag, planerade lite inför sommarens semester och körde på med de typiska Aronssonska humorn.

Ciao!
// Catrine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar