måndag 30 januari 2012

Banoffepaj

Blev lite spontanbakning såhär på kvällen.

Det är inte bara Linda som kan förstår ni ;) (fast hon kan en aning bättre än mig)



Banoffepaj



300 g Digestive
Smör
600 g kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
2-3 bananer (+ 1/2 extra för dekoration)

dekoration: riven choklad, kakao och florsocker etc.

1.Koka burkarna med kondenserad mjölk i ca två timmar (gärna lite mindre för just denna paj så blir det inte lika tjockt), vips så har du kola!
2. Mixa digestivekexen med lite smält smör och platta till i en pajform, häll på kolan, skivade bananer och sist den vispade grädden.
3. Dekorera med valfritt, dock är just choklad himla gott!

Tänk på att ha burkarna helt täckta av vatten under hela kokningen, hört att det kan explodera annars, och vem vill ha kola över hela köket??

Sedan som alltid så får man vara försiktig när man hanterar köksredskap. Inte springa med saxar och allt sådant man får lära sig när man är typ...tre. Sådant som alla andra lär sig när dom är tre. Annars gör man som jag, skär sig på mixern och får pryda fingret med ett fint litet plåster..

Hello Kitty-plåster, räddare i alla lägen, om det så är klisterblåsor eller krigsskador i köket!

Ciao!
//Catrine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar